Korps

De Koninklijke Speelschaar S.F.X. is al decennia lang een gevestigde waarde in Brugge en omstreken. Dankzij haar unieke samenstelling (drumband, klaroenengroep en harmonieorkest) biedt het korps een grote flexibiliteit en kunt u bij hen terecht voor een taptoe, processie, wandel- of zittend concert. 

Voor elke gelegenheid wordt een aangepast repertoire voorzien. Dit gaat van traditionele militaire marsen tot filmmuziek, concertwerken en popmuziek. Voor elk wat wils dus!

Dankzij de opvallende uniformering is deze harmonie een absolute blikvanger binnen uw evenement. Het unieke uniform verwijst naar haar ksa-verleden en wordt door elke muzikant nog altijd met veel trots gedragen.

De algemene muzikale leiding is in handen van dirigent Christoph Bonte. Op 1 januari 2017 nam hij het dirigentenstokje over van Marc Decraemer. Christoph is sinds 2000 lid van de Speelschaar en was er binnen de harmonie actief als slagwerker. Hij was er de voorbije acht jaar ook instructeur van de drumband. Christoph genoot zijn muzikale opleiding in het Brugse Conservatorium (voor slagwerk) en in het Conservatorium aan Zee in Oostende (voor orkestdirectie).

Dat de harmonie ook bestaat uit klaroenblazers is vrij uniek en verdient dan ook heel wat respect. Dames of heren die zich geroepen voelen kunnen zeker aansluiten bij deze groep. Onder leiding van chef-klaroen Paul De Blieck leer je alle kneepjes van het vak!

De tijd dat trommelen enkel maar wat slaan op trommels was, is voor de drumband van de Speelschaar al lang verleden tijd. Elk jaar leren ze enkele uitdagende stukken, die ze voorgeschoteld krijgen door hun lesgever Laurens Batsleer. Dankzij een mix van volwassen mensen en jong geweld is de sfeer in de groep opperbest! Een noot muziek lezen is een must maar zeker niet noodzakelijk! 

  Groepsfoto